Weekendagenda: dit moet je komend weekend doen

11-12-2014 14:23

Al plannen voor dit weekend? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Kunnen we ons voorstellen. ThePostOnline zet ook deze week weer fijne evenementjes voor je op een rij in de weekendagenda.

Donderdag 11 december

Utrecht
De mannen van Adam & The Relevants timmeren hard aan de weg. Tijdens de Kom in Actie Nacht gaan de ‘Nachtjocks’ van 3FM op pad door Nederland om geld op te halen voor Serious Request. Café Stathe is de uitvalsbasis voor Utrecht. Je betaalt 5 euro entree en dat gaat allemaal naar het goede doel. En mocht je van Vedett houden, schroom niet eentje teveel te bestellen. 50 cent van je biertje gaat naar Serious Request.

Amsterdam
‘Skek is een onwijs hip tentje aan de Zeedijk. Je kunt er goddelijk eten, maar soms organiseren ze ook leuke dingen voor leuke hipsters. Zoals vanavond, wanneer De Lola’s weer gaan zingen. Ze staan garant voor zwoele, poëtische en Nederlandstalige muziek en er is bier. Entree is helemaal voor gratis.

Vrijdag 12 december

Den Haag
Vanavond en zaterdag vindt de elfde editie van het State-X New Forms festival plaats in Haagse Paard van Troje en Prins 27. En vrijdag speelt er niemand minder dan The Kyteman Orchestra. Met de jamsessies. Dat betekent dat alles wat je vanavond gaat horen, nog nooit eerder gespeeld is en ook nooit meer gespeeld zal worden.

Deventer
De band Only Seven Left timmert al een tijdje aan de weg. Dansbaar maar rockend, zo wordt het genoemd. Ze spelen vrijdag in Deventer een instore in Plato Deventer, mocht je benieuwd zijn. Verkocht? Dan spelen ze dezelfde avond in het Burgerweeshuis.

Zaterdag 13 december

Tilburg
“Krakende platen in een monumentale omgeving”. Daarvoor moet je dit weekend naar Tilburg. Tijdens VINYL in KLUISCH in Stadscafé de Spaarbank kun je dansen op jaren 80 en 90 plaatjes.

Arnhem
De mannen en vrouwen van Orde van de Dag beperken zich al een tijdje niet meer tot Utrecht. Sterker nog, ze zijn inmiddels zo ongeveer door het hele land te zien. Het recept is ouderwets, op een satirische manier commentaar leveren op het nieuws. Maar dan op het nieuws van heel het jaar tijdens de OUDS&NIEUW SHOW.

Betere plannen of tips voor volgende week? De reacties zijn geopend. Verder doen we natuurlijk ook an Facebook, Twitter en mail.

Beeld: Shutterstock