Politiek

EenVandaag Politicus van het Jaar: Frans Timmermans

15-12-2014 19:03

Frans Timmermans is uitgeroepen tot Politicus van het Jaar door het EenVandaag-Opinie Panel. Tijdens de uitzending liet hij zich ontvallen dat wat hem betreft Diederik Samsom niet gewisseld hoeft te worden als politiek leider van de PvdA. Daarbij roemde Timmermans de ‘gedrevenheid’ van Diederik Samsom.

In het EenVandaag Opinie Panel zitten zo’n 30.000 mensen. Het was de elfde keer dat de ‘publieksprijs’ werd uitgereikt. De parlementaire pers koos vorige week Frans Timmermans tot Politicus van het Jaar, bij Geenstijl bleek CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt de populairste. Timmermans krege bij EenVandaag 30 procent van de stemmen.

PVV-leider Geert Wilders, de winnaar van vorig jaar, werd tweede (14 procent) en zijn D66-collega Alexander Pechtold eindigde op de derde plaats (8 procent). Aan het onderzoek deden 30.000 mensen mee.Timmermans, die nu Eurocommissaris is, werd afgelopen donderdag al door de parlementaire pers verkozen tot politicus van het jaar. Zondag volgde eenzelfde uitslag in een peiling van Maurice de Hond onder kiezers.Deelnemers aan het panel roemen Timmermans om zijn bevlogenheid, empathisch vermogen, kennis van zaken en vooral om zijn optreden na de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne.Premier Mark Rutte eindigde met 6 procent van de stemmen als vierde in de verkiezing.

Meer bij EenVandaag.