Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

06-01-2015 09:54

Daar zat ik dan achter mijn computertje. Ik had al dagen ‘All I want for Christmas’ in mijn hoofd, want ook dat kerstliedje blijkt er één die je moeilijk uit je hoofd krijgt, en was nog steeds aan het bijkomen van al het eten dat ik had verorberd tijdens de kerstdagen. Het was tijd om mijn goede voornemens op te stellen, want dit was toch echt de allerlaatste week van het jaar. Nog maar een paar dagen te gaan en dan was hij er, die nieuwe start die we allemaal, elk jaar weer, cadeau krijgen. Hét moment om de dingen anders te gaan doen.

Vorige week maakte ik al de balans op, ik keek (al dan niet) kritisch naar wat ik het afgelopen jaar allemaal heb meegemaakt, beleefd, en vooral niét had gedaan. En al was ik overall best tevreden over het afgelopen jaar, er kwamen ook meteen punten naar boven die verbeterd konden worden. Het perfecte moment om daarmee te beginnen? Juist, vandaag, op 1 januari.

Mijn goede voornemens

Daar zat ik dus een paar dagen geleden, de kerstdagen nog maar net achter de rug, achter mijn computer naar een leeg scherm te staren. Wat had ik ook alweer allemaal bedacht? Oh ja, ik wilde er komend jaar in elk geval voor zorgen dat ik die tien kilometer kon hardlopen, maar dan zónder daarna drie dagen spierpijn te hebben (want helaas, ook na de tweede dag was ik er nog niet vanaf). Verder wilde ik heel graag weer nieuwe dingen proberen op sportgebied, maar ook weer vaker uit mijn comfort zone stappen (de eerste plannetjes op dit gebied zijn zelfs al gesmeden, maar daarover later meer). En ik zou zo graag komend jaar iets nieuws willen leren, dus ik ga hard op zoek naar een cursus of opleiding die ik kan volgen.

Een belangrijk punt dat ik me bedacht toen ik de balans opmaakte, was dat ik het afgelopen jaar veel te weinig had gedaan met mijn museumkaart, dus ook dat ging op de lijst. Op de voet gevolgd door iets dat ik me bedacht nadat ik mijn blog van vorige week had geschreven, namelijk dat ik echt vaker initiatief wil tonen om te koken. Ik vind het namelijk maar al te prettig als dit voor me wordt gedaan. Verder wil ik proberen om geen snoep meer te kopen, want wat je niet in huis hebt kun je ook niet opeten. Ik laat me helaas nog te vaak verleiden als ik in de supermarkt sta. Het laatste punt dat ik op mijn lijstje zette (waar vast nog de nodige dingen aan zullen worden toegevoegd de komende dagen of weken) was iets dat ik me afgelopen weekend bedacht. Ik moet namelijk echt hoognodig weer eens bij mijn oma langs.

Doe je mee?

En vandaag is het dus zover, het nieuwe jaar is begonnen, tijd om al deze goede voornemens uit te laten komen. Doe je met me mee? Meld je aan via onze Facebook pagina  en gebruik #52GoedeVoornemens op Twitter, Facebook en Instagram om ons te laten zien hoe goed jij bezig bent. Dan doe ik (en de andere 52 Challenge bloggers met mij) hetzelfde. Heel veel succes! Oh en trouwens, gelukkig nieuwjaar!

Lotte Besse onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Nadja Neeven aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.