Politiek

Beveiligingsbedrijf neemt afstand van medewerker die opriep tot brandstichting moskeeën

06-01-2015 11:49

Het Rotterdamse beveiligingsbedrijf Trigion neemt afstand van de uitspraken van een medewerker die op de Facebookpagina Steun de PVV opriep tot een ‘landelijk brandbommen dag tegen moskeeën’ (sic). Dat schrijft het bedrijf in een verklaring. Ook zegt het te zullen meewerken aan een eventueel strafrechtelijk onderzoek.

“Met verbijstering heeft de directie van Trigion kennis genomen van het nieuws over recente brandstichtingen op moskeeën in Zweden en reacties daarop via de Facebook-pagina ‘Steun de PVV’. Als maatschappelijk betrokken ondernemer distantieert Trigion zich van iedere kwetsende uitspraak, zo ook het bericht waarop Trigion veelvuldig wordt aangesproken. Waar mogelijk neemt het bedrijf passende maatregelen tegen medewerkers die zich, in strijd met de bedrijfscultuur, kwetsend uitlaten als privépersoon. Uiteraard verleent Trigion, indien nodig, medewerking aan een eventueel strafrechtelijk onderzoek naar dergelijke uitlatingen.”

Een medewerker van het bedrijf dat nauw samenwerkt met de gemeente Den Haag, deed zijn oproep vorige week. De beheerder van de Facebookpagina heeft inmiddels een deel van de reacties verwijderd. Dat gebeurde nadat opiniesite Joop.nl erover had bericht.

Lees ook

Nederlandse moskeebesturen niet extra bang voor brandstichting

PVV neemt afstand van oproep brandstichting moskee

Marcouch (PvdA): Actie tegen oproep brandstichting moskee