Buitenland

Weer agenten New York neergeschoten

06-01-2015 07:05

In de Amerikaanse stad New York zijn voor de tweede keer in korte tijd twee agenten neergeschoten. De laatste keer was dit een regelrechte aanslag, dit maal was een overvaller in de wijk The Bronx de dader. Dat schrijft de New York Post. De agenten zouden buiten levensgevaar zijn.

De twee dienders wilden de auto waarin de overvaller zat staande te houden, maar de bestuurder ging er vandoor. Hij crashte vervolgens met zijn wagen. Toen de man en zijn bijrijder uitstapten en er te voet vandoor gingen, opende één van hen het vuur op de politie. Een getuige meldt vijf tot zes schoten te hebben gehoord.

Eén van de agenten werd in zijn arm geraakt. De ander in zijn rug. De man is op de vlucht geslagen. Er is een massale klopjacht ingezet.

Aanhouding

Eén van de verdachten kon later worden aangehouden bij een ziekenhuis, waar hij zich wilde laten behandelen aan een schotwond. Het is niet duidelijk waar de man precies geraakt is.

De politie heeft een beloning van 10.000 euro (een kleine 8.400 euro) uitgeloofd voor de gouden tip die naar de tweede verdachte leidt.

Ferguson

Enkele weken geleden kwamen in New York bij een schietpartij twee agenten om het leven. Zij werden doodgeschoten door een man die wraak wilde nemen op de politie, vanwege de dood van twee ongewapende zwarte mannen door blanke agenten in Ferguson en New York.