Studentenrecept: hamburger met groentefrites

08-01-2015 17:23

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hoi allemaal! Met het begin van het nieuwe jaar moet ik toegeven dat ik dus inderdaad goede voornemens heb. En hoewel ik natuurlijk weet dat ‘t toch allemaal in de soep loopt, is het toch leuk om het jaar goed te willen beginnen, toch? En naast mijn voornemens (meer water drinken, minimaal 1x per week sporten, iedere dag bloggen, iedere dag afwassen, iedere dag m’n make-up afhalen voordat ik ga slapen (ja hier ben ik echt te laks in), etc) heb ik zowaar ook gewoon een soort 2015 bucketlist gemaakt. En die ga ik niet helemaal met jullie delen, maar één ding op mijn bucketlist is awesome en deel ik graag: in 2015 wil ik zelf een keer helemaal from scratch een dikke vette burger maken. Het brood zelf maken, heel goed vlees halen bij de allerbeste slager van Amsterdam en de burger op de allerbeste manier bereiden, het liefst met de hulp van een chefkok. En misschien wel klaargemaakt in m’n Big Green Egg, maar misschien dat ik die ook wel bewaar voor een andere foodbucketlistchallenge. Nou, lijkt me een mooi voornemen toch? En om alvast te oefenen, maakte ik vanavond al een burger klaar. Niet op dezelfde manier als anders, want eigenlijk vind ik die burgers van AH altijd tegenvallen, dus ik besloot ander vlees te halen én ‘m anders te beleggen. En die beslissing was goed.

Nodig voor één persoon: 1,5 AH Greenfields steak tartaar – ciabatta – 1/2 ui – 3 eetlepels spitskool – 2 plakjes augurk (je kunt een pot met slices kopen!) – barbecuesaus – mayo (Hellmanns) – parmezaanse kaas – voor erbij: rucola & groentefrites

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.