Nieuws

Blendle krantenoverzicht 12 januari

12-01-2015 09:32

De Telegraaf: Nederlands bekendste couturier overleden
Frans Molenaar is afgelopen vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een valpartij. Donderdag zei hij nog: ‘Ik ben echt niet van plan om er tussenuit te knijpen, hoor.’ Vrijdag overleed hij. De Telegraaf reserveerde liefst vier pagina’s voor deze trieste primeur.

de Volkskrant: Broers maakten drie vreemde, kinderlijke fouten
Want wees eerlijk, wie haalt er wél een jihadistische vlag, tien molotovcocktails, twee walkie-talkies, twee kalasjnikovs, een raketwerper, twee automatische pistolen en een granaat uit de auto, maar laat een paspoort liggen? En welke terrorist gaat nu op pad met slordig gestrikte veters? Een complete reconstructie inclusief details uit de drukkerij en de joodse supermarkt.

Trouw: Poetins macht is over hoogtepunt heen, aldus de man die het kan weten
De aansluiting van de Krim, de Olympische Winterspelen en de propagandacampagnes zorgden ervoor dat de populariteit van Poetin dit jaar behoorlijk steeg. Doordat de economische sancties inmiddels goed voelbaar zijn, verliest de Russische president vooral in de steden aan vertrouwen. En is Poetins macht over zijn hoogtepunt heen, aldus dé opiniepeiler van Rusland.

De Standaard: Vergeet de hype. Brood eten mag weer
Al enige tijd luidt het veel gehoorde dieetadvies: blijf van granen en zetmeel af. Uit nieuw Amerikaans onderzoek, waarbij 120.000 mensen tussen 1984 en 2010 bijhielden wat ze aten, blijkt echter dat dit advies er volledig naast zit. ‘Volkorentarwe, volkorenrogge en volkorenhaver zijn gezond voor het hart. De kans op hartziekten neemt af naar mate je er meer van eet.’

AD: Deze winkelbediende is de held van Frankrijk
Steeds meer wordt bekend over wat er in de joodse supermarkt ten tijde van de gijzeling heeft afgespeeld. Een belangrijke rol blijkt daarbij weggelegd voor de 24-jarige Lassana Bathily, een uit Mali afkomstige moslim. Hoewel de winkelbediende eerst door de politie werd aangezien voor een handlanger van de gijzelaar, hijst heel Frankrijk hem nu op het schild.

nrc.next: Gezocht: gedreven buitenlandse schaatsers
Hoera! Sven Kramer pakte gisteren voor de zevende keer de Europese titel bij het allround schaatsen. En Ireen Wüst stond voor de vierde keer op de hoogste trede van het podium. Maar wat stelt het voor als je bedenkt dat het aantal deelnemers al jaren aan het dalen is?

De Groene Amsterdammer: Hier komen alle eieren van de wereld vandaan
De Amerikanen willen alleen witte eieren, in India hebben ze liever kleine eieren, terwijl we hier in Nederland grote eieren willen. Maar waar je ter wereld ook een ei eet, vijftig procent kans dat hij uit Boxmeer komt. Althans, de genen dan.

Panorama: ‘Justitie ziet helft van de moorden over het hoofd’
De helft van alle moorden in Nederland dus. En vele andere zaken blijven heel lang onopgemerkt omdat het de daders lukt het lijk te verbergen of omdat ze de moord als ongeluk weten te presenteren. Een intrigerend verhaal over zeven zaken die pas jaren later zijn opgelost.

Arnoud van der Struijk | Redactie Blendle