Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

13-01-2015 09:14

Compleet van mijn apropos ben ik in de eerste werkweek van 2015. Ondanks dat ik geen volledige twee weken vrij was tijdens de feestdag, is mijn ritme totaal van slag en heb ik moeite mijn weg naar mijn normale dagelijkse routine weer terug te vinden. Slaaptekort, moeheid, weinig eetlust en weinig energie. Daarom zoek ik deze week naar manieren om de energie weer terug te krijgen en weer lekker in mijn weekritme terug te komen.

Vakantiemodus

Alleen de maandagen en dinsdagen hoefde ik te werken, wat betekende dat ik twee maal zowaar vijf dagen achter elkaar vrij ben geweest. De eerste rit was tijdens de kerstdagen en vloog als de sodemieter voorbij, de tweede rit was met oud & nieuw wat betekende dat ik dus na nieuwjaarsdag (de meest waardeloze dag ooit, aangezien ik die eigenlijk altijd fulltime in mijn bed doorbreng) nog 3 volledige dagen vrij zou zijn. Omdat we tijdens de kerstdagen al veel hadden ondernomen stonden deze dagen met name in het teken van rust, wellicht iets te letterlijk.

Een groot deel van die drie dagen heb ik heerlijk in bed en op de bank doorgebracht, met een filmpje of een serie of gewoon voor een heerlijk middagdutje. Uitslapen tot een uur of 2 zat er vaak makkelijk in en laat naar bed gaan was dan ook de nieuwe routine. Het waren héérlijke dagen waar ik ook echt even aan toe was, maar in plaats van er een hele hoop energie van te krijgen heeft het me juist ontzettend vermoeid gemaakt.

Vakantieroes

Vanuit een fijne vakantiemodus ben ik nu soort van blijven hangen in een vakantieroesje. Het lukt me niet om vroeg naar bed te gaan waardoor ik in de ochtend ontzettend moeite heb om mijn bed uit te komen. Dat is normaal in de wintertijd al een challenge op zich, maar minder slaap maakt het er niet beter op. Door het haasten in de ochtend heb ik dan geen tijd om te ontbijten en zit ik met een knorrende maag in mijn rode flitser. Niet alleen mijn eetpatroon raakt van slag hierdoor, maar ook merk ik dat zo vermoeid autorijden ook een uitdaging is. Het kost extra moeite om gefocust te blijven en eenmaal aangekomen op mijn werk ben ik eigenlijk al doodop.

De rest van de dag is mijn eetlust nihil en ondanks dat ik bij thuiskomst het liefst direct mijn bed in duik blijf ik veel te lang achter de buis hangen. Kijkend naar onnozele programma’s besef ik me ineens hoe laat het is en strompel ik naar bed. De volgende ochtend direct weer spijt en het goede voornemen om de volgende dag echt vroeg naar bed te gaan. Helaas weer mislukt. Tijd om dit om te gooien en weer de energie terug te krijgen die ik voor de korte break had. Dus: op tijd naar bed, goed op mijn eetpatroon letten en niet voor de buis hangen maar andere leuke dingen doen in de avond.

Ook heb ik besloten om in de ochtend mijn telefoon niet meer als eerste te pakken. Gewoon even kort wakker worden en dan lekker even onder de douche. Normaal check ik alle social media en mijn mail even snel om wakker te worden, maar ik betwijfel of dit de beste tactiek is. Daarom dus geen social media in de ochtend, en ook niet voor het slapen gaan. Liever pak ik er een boek bij of vul mijn dagboek met elke dag een vraag in. Ook zal ik, al is het maar een banaan, gewoon weer netjes ontbijten en ook tijdens de lunch niet teren op slechts een beschuitje. Allemaal challenges die ik los al eens heb aangepakt en nu dan ook verwacht wel weer op te kunnen pakken. Vrijdag typ ik dan mijn blog met hopelijk een stuk meer energie.