Binnenland

AKO zorgt voor beveiliging bij verkoop Charlie Hebdo

13-01-2015 06:36

De nieuwste editie van het satirisch weekblad Charlie Hebdo is deze week ook in beperkte oplage in Nederland verkrijgbaar, maar boekwinkelketen AKO zorgt wel voor beveiliging. Dat schrijft het AD.

Boekwinkelketen AKO heeft maatregelen genomen rond de distributie en verkoop van het Franse magazine Charlie Hebdo in Nederland. “Daar is gisteren overleg over geweest. Er zijn maatregelen genomen, we beveiligen daar waar nodig”, aldus topman Eric Willems van AKO. Vanaf donderdagmorgen ligt het blad in de winkels.

Willems wil over de maatregelen verder niks kwijt. Evenmin wat ‘daar waar nodig’ exact inhoudt. “Over beveiliging van elke stap in de keten is nagedacht. Dus vanaf het moment dat de exemplaren van Charlie Hebdo in Nederland zijn.”

De eerste editie van het Franse tijdschrift nĂ¡ de aanslag zal naar verwachting vol staan met gevoelige spotprenten over de profeet Mohammed. Dergelijke tekeningen waren de aanleiding voor de terreurdaad van vorige week.

Het blad komt uit in een totale oplage van drie miljoen exemplaren. Veel meer dan de 70.000 die gebruikelijk is. De cover van de nieuwe editie werd maandag al naar buiten gebracht.

hebdo

Anp/TPO