Regio

Beeld: Groot alarm na ongeluk met tankwagen op A73

14-01-2015 13:07

In Limburg is groot alarm geslagen door de hulpdiensten nadat een tankwagen kantelde bij een ongeluk op de A73 ter hoogte van Sint Odoliënberg. De tank lekt grote hoeveelheden zoutzuur. Daarbij komt veel rook vrij. Het is onduidelijk of er gewonden zijn gevallen. Volgens 1Limburg is de A73 in beide richtingen gesloten en rijdt er ook geen treinverkeer tussen Roermond en Sittard. Het is voor de NS niet mogelijk om bussen in te zetten.

Update 14.33 Situatie stabiel, chauffeur oké

Brandweerwoordvoerder René van Tulden zegt tegen ThePostOnline dat de situatie op de A73 stabiel is: “De brandweer heeft een schuimlaag er overheen heen gespoten. De bestuurders en inzitten van de auto’s achter het ongeval zijn allemaal naar een veilig gebied gebracht. Zij zijn inmiddels allemaal gecontroleerd en hebben geen verwondingen opgelopen. Ook met de chauffeur van de tankwagen gaat het goed”.

Volgens Van Tulden blijft de A73 nog enige tijd afgesloten.

Update 14.26 Voortgang evacuatie

Update 14.18 Noodnummer

De gemeente Roermond heeft vanaf half drie een noodnummer: 0475359999.

Update 14.10

Inmiddels zijn meerdere ambulances aangekomen op de A73, evenals een traumahelikopter een twee SIGMA teams, meldt 1Limburg. Beeld daarvan ziet u hier.

Update 14.07 Brandweer in actie

Update 13.59 Tankwagen lekt nog steeds

Er wordt in een steeds groter omgeving afgesloten, zegt L1. In de regio Roermond moeten mensen binnenblijven, zoals ook bedrijventerrein Merum. Lekken is nog steeds gaande, duidelijk mag zijn dat de prioriteit daar nu ligt. Er wordt opgeroepen om L1 te volgen op radio en televisie.

Update 13.46 Meer beeld

Meer foto’s vindt u op deze Facebookpagina.

Update 13.44 L1 ingezet als calamiteitenzender

Update 13.37 Reactie brandweer

Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen ThePostOnline dat de rookwolk die ontstond is verdwenen en dat men momenteel bezig is voertuigen rondom de tankwagen te evacueren. Inzittenden zullen door ambulancepersoneel worden onderzocht. “De situatie is erg heftig”, zo zegt hij.

Update 13.31 Luchtalarm

Via Twitter melden meerdere mensen rondom Roermond dat het luchtalarm inmiddels afgaat.

Politie: ‘Blijf uit de rook’

Meer info over zoutzuur