Nieuws

Blendle krantenoverzicht 15 januari

15-01-2015 10:00

de Volkskrant: Nederlandse militairen staan klaar voor een Russische inval
De NAVO heeft een snelle reactiemacht opgericht om zich te kunnen weren tegen eventuele Russische agressie. Nederlandse militairen van de 11e Luchtmobiele Brigade staan sinds woensdag klaar om de oostgrens van het NAVO-grondgebied te beschermen, want Russen die binnenvallen in Estland of in Polen: het zijn reële scenario’s.

De Telegraaf: ‘Dat u mij vergelijkt met terroristen! Het is abject en ziek’
Na een week van oproepen om de eenheid te bewaren na de aanslagen in Parijs, vlogen de politici elkaar gisteravond vol naar de keel met verwijten. PVV-leider Geert Wilders was woest op PvdA’er Samsom, want die zei: “Ziet de heer Wilders nou niet dat wat hij hier heeft staan doen, precies hetzelfde is als wat terroristen doen?”

Vrij Nederland: Zo verliep de eerste redactievergadering na de aanslag
Normaal sloeg de Nederlands cartoonist Willem de redactievergaderingen van Charlie Hebdo altijd over. Maar vrijdag moest hij er bij zijn. Vrij Nederland mocht met hem mee: ‘Op sigarettenpakjes staat altijd “Roken is dodelijk”, maar dat klopt dus echt niet.’

Trouw: Je opleiding tot extremist krijg je in de cel
Politiek activisten en criminelen, dat blijken ideale bedpartners te zijn. En de gevangenis is dé plek waar ze elkaar ontmoeten. IS en Al Quaida zitten vol voormalig dieven en overvallers, waaronder IS-oprichter Abu Musab al-Zarqawi. Maar ook de gebroeders Kouachi, die de aanslag pleegden op Charlie Hebdo, hadden veel aan de gevangenis te danken.

krantjes1501

Het Parool: Je sociale huurwoning verhuren via Airbnb? 74.000 euro boete
Melle van den Berg verhuurde zijn sociale huurwoning een paar weken per jaar aan toeristen via Airbnb. Zijn woningbouwcorporatie kwam hier echter achter. Het gevolg: een boete van ruim 70 duizend euro. Maar is dat de oplossing? De toerist als buur lijkt een blijvertje.

de Volkskrant: Neparts Fred B. maakte zijn patiënten wijs dat zij kanker hadden
Fred huilt. Niet om zijn patiënten die hij zou hebben belazerd, maar omdat zijn Thaise vrouw hem verlaten heeft vanwege de rechtszaak. Fred B., de man die zijn slachtoffers wijsmaakte dat ze kanker hadden om ze vervolgens peperdure operaties te kunnen verkopen.

AD: ‘Op tv oogt het gezellig, maar sfeer in AH-winkels is koud’
Consumenten laden hun wagentje nu eerst vol onder de tl-balken van de Aldi of Lidl om vervolgens nog een paar luxeproducten in te slaan bij Albert Heijn. Vandaag komt Ahold met haar jaarcijfers en die beloven weinig goeds. Waar is de glans van Albert Heijn gebleven?

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle