Straatnieuws-verkopers halen uit naar frauderende penningmeester

15-01-2015 17:31

De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws was bijna ter ziele gegaan nadat toenmalig penningmeester en PvdA-raadslid Bert van der Roest een greep in de kas had gedaan. Eind vorig jaar bleek dat de krant het ternauwernood gaat redden. Maar het interview dat Van der Roest afgelopen week aan Trouw gaf is bij de verkopers van de krant niet in goede aarde gevallen. Dat valt te lezen in het nummer dat morgen uitkomt.

Morgen verschijnt in Straatnieuws een uitgebreide reactie van de verkopers. Koppen als ‘Onvergeeflijk’, ‘Te makkelijk’, ‘Te snel’, ‘Bertsoep’, ‘Het ligt achter me’, ‘Bert is er nog niet’, geven aan dat van vergeving nog geen sprake kan zijn.

roest

 

Afbeelding: een foto van de twee pagina’s zoals ze in deze editie van Straatnieuws werden gepubliceerd.

Mea culpa?

coverVan der Roest zei in Trouw dat hij het betreurt dat hij geld heeft gestolen van Stichting Straatnieuws, uitgever van de Utrechtse straatkrant. In oktober 2013 kwam uit dat Van der Roest, die penningmeester van de stichting was, een aanzienlijk bedrag had ‘geleend’, zoals hij dat aanvankelijk zelf zag. “Maar nu weet ik wel dat ik het geld verduisterd heb.”Het is voor het eerst dat PvdA’er Van der Roest in het openbaar met een ‘mea culpa’ komt. “Ik heb een gigantisch stomme fout gemaakt” Straatnieuws-hoofdredacteur Frank Dries is er niet erg van onder de indruk. “Een sorry via de media telt niet. Bel me dan op” Maar het gesprek tussen Straatnieuws en de ex-penningmeester verloopt al een hele tijd uitsluitend via advocaten. In maart moet Van der Roest voor de rechter verschijnen.

Bent u in Utrecht? Doe een goede daad en koop Straatnieuws om het gehele verhaal te lezen!

Lees ook

 OM: Van der Roest verduisterde 70.000 euro

Terugkijken: Tom Staal (Pownews) vs. daklozenbesteler (PvdA)