Studentenrecept: romige risotto

15-01-2015 17:03

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hello :) Nou, 2015 is begonnen hoor! Vandaag was de eerste dag dat ik weer naar m’n werk moest en waarschijnlijk voor vele lezers hier de eerste schooldag weer? Hoe beviel het? Ik moet eerlijk toegeven dat ik ‘t vanochtend echt even zwaar had, met de wekker om kwart voor 8 (I know, de helft van de wereld moet eerder opstaan). Haha, maar kwart over 8 is héél vroeg als je de afgelopen dagen steeds tot 2 uur in bed hebt gelegen… Anyway, het jaar is begonnen! En eten-wise begon mijn jaar GOED, wauw. Ik maakte risotto, wat ik eigenlijk voor een vriendin wilde maken, maar die verkoos sporten boven risotto met wijn (prioriteiten… hoe kun je?! ;-)), maar toen ging ik ‘t toch lekker voor mezelf maken. Maar ook een beetje voor jullie natuurlijk; ik heb namelijk al ongeveer 20 keer risotto ai fungi gemaakt en er over geblogd en ik vond het dus eens tijd voor een ander receptje. Ik probeerde wat uit en het lukte giga goed. Dik succes dit. En nu zit ik nog steeds heel vol, terwijl het al bijna half 11 ‘s avonds is.

Nodig voor één persoon: kopje risottorijst – 2 glazen droge witte wijn (nooit genoeg) – 1/2 ui – 1 teen knoflook – 7cm courgette – een handje rucola – 1 tablet kippenbouillon (voor de echte vega’s groentenbouillon!) – 2 eetlepels parmezaanse kaas – 2 eetlepels mascarpone – paar cherrytomaatjes

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.