Blendle krantenoverzicht 16 januari

16-01-2015 08:55

De Tijd: Belgische politie verijdelt nipt aanslag jihadstrijders
De speciale eenheden hebben gisteren twee teruggekeerde Syriëstrijders doodgeschoten en één gearresteerd. De terroristen zouden een aanslag willen plegen op de politie. En de dreiging is nog niet voorbij.

De Telegraaf: Zwitserse frank ontploft
Zwitserland is opeens een stuk duurder geworden. Gisteren besloot de Zwitserse centrale bank de doelstelling 1,20 frank per euro los te laten. Het gevolg: een historische stijging in waarde van de munt. Een schok voor export, toerisme en de beurs.

de Volkskrant: Geen vrijheid van meningsuiting in Saoedi-Arabië? Och ja
Hierboven zie je de Saoedische blogger Raif Badawi. Ook vandaag krijgt hij weer zijn wekelijkse portie van 50 stokslagen. Had hij natuurlijk maar geen blog over religie, liberalisme en secularisme moeten schrijven. Het Westen doet niks, want daarvoor zijn de belangen veel te groot.

Schermafbeelding 2015-01-16 om 08

Trouw: Voor het eerst geloven meer Nederlanders niet in God dan wel
Waardoor komt dat? ‘Wij zijn onszelf buitengewoon serieus gaan nemen. Kijk maar eens het Journaal. Geen onderwerp zo ingewikkeld of gewone Nederlanders mogen hun mening geven. In zulke tijden is het lastig te accepteren dat er een God bestaat waarvoor je moet buigen.’

de Volkskrant: En nóg een Moszkowicz uit het ambt gezet
Opnieuw krijgt een telg uit ‘s lands beroemdste advocatenfamilie de zwaarste straf die een strafpleiter kan krijgen. Wie is David Moszkowicz en wat deed hij verkeerd?

nrc.next: Je bent 19. En je hebt een stevig alcoholprobleem
‘Moeders kunnen een wijntje te veel drinken, en vaders hebben hun drankgebruik niet helemaal in de hand. Maar hoe zit het met mij? Waarom zit ik nu al met anderhalve fles wijn in mijn bloedbaan en voel ik nog steeds niet de rust die ik volgens mij verdien? En waarom kan ik daar niets over vinden?’