Binnenland

Maatregelen vrijwillige politie wegens terreurdreiging

19-01-2015 09:07

De politie treft bijzondere maatregelen voor de vrijwillige politie na de terreurdaden in Frankrijk en België. De Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV) is niet te spreken over de ingestelde maatregelen, meldt de organisatie op haar website.

“Het reizen van en naar huis in uniform is niet meer toegestaan” schrijft de LOPV. “Bovendien wordt geadviseerd dat politievrijwilligers alleen nog werkzaamheden mogen doen onder begeleiding van een volledig bewapende beroepscollega, zelfs wanneer die zelf met het pistool zijn bewapend.”

Inmiddels heeft de organisatie aan de politie laten weten dat deze maatregelen niet houdbaar zijn. “Wij zijn tegen maatregelen die alleen voor politievrijwilligers gelden. Wij blijven van mening dat voor de politievrijwilliger hetzelfde beleid dient te worden gehanteerd zoals voor beroepspersoneel geldt. De politievrijwilliger is een goed opgeleide professional, geselecteerd en getoetst op dezelfde criteria als beroepspersoneel.” De vereniging betreurt dat dit nu is gebeurd. “Wij vinden het daarom logisch dat de politie deze bijzondere maatregelen voor politievrijwilligers zo spoedig mogelijk intrekt.”

Anp/TPO