Studentenrecept: risotto met gevulde portobello

19-01-2015 18:29

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hoi! Het is alweer zondag, het weekend is alweer praktisch voorbij, boeee! Ik had vandaag wel echt een heerlijke dag. En gisteren ook trouwens. Maar eerst even over vandaag; ik sliep uit, werd te lekker wakker en begon de dag met Girls, de serie waar ik totaal verslaafd aan ben. Met croissantjes en koffie :). Daarna moest er een beetje opgeruimd worden thuis en dat was prima en daaaaarna ging ik aan de slag met m’n administratie. Daar keek ik echt al heel heel heel lang tegenop. Maar ik mag niet klagen want het is rete awesome dat ik geld kan bijverdienen met bloggen :D. En vandaag moest ik dus ff al m’n shit van de afelopen drie maanden verwerken en toen ik dat had gedaan was ik echt het gelukkigste mens op aarde. Wat chill. Er is écht een last van m’n schouders gevallen. Als ik nou ook vanavond nog even m’n mails wegwerk (…), is het helemaal awesome en kan ik morgenochtend fris beginnen aan een hele drukke week. Maar jeej, ik ben dus blij!

Als avondeten wilde ik vanavond per se mozzarella eten. Ik had het gisteren met Claartje (foodness.nl) gehad over #omfietsmozzarella; de mozzarella van Garofalo is de enige echt geweldig lekkere mozzarella die je in de supermarkt kan krijgen, maar je moet er wel voor omfietsen. Claartje was benieuwd en heeft vandaag omgefietst en omdat ik er een blogje over wilde schrijven voor Foodness, ben ik zelf ook maar langs Jumbo gegaan voor deze to die for mozzarella (want hij wordt dus alleen bij Jumbo verkocht en voor veel Amsterdammers betekent dat dus: omfietsen). En hij was heerlijk! In combi met risotto en portobello.

Nodig voor één persoon: 1 portobello – 1/2 kopje risottorijst – 1 kleine ui – 1 teen knoflook – 2 glaasjes witte wijn – 1/2 bol lekkere mozzarella – handje rucola slamelange – 1 tablet kippenbouillon – parmezaanse kaas

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.