Nieuws

Blendle krantenoverzicht 20 januari

20-01-2015 08:10

Het Parool: Drie dissidente stemmen en het leenstelsel stort vandaag in elkaar
Tegenstanders van het ‘schuldenstelsel’ ruiken bloed. Vandaag buigt de Eerste Kamer zich over het wetsvoorstel en bij drie dissidenten sneuvelt het plan, precies wat er met de zorgwet van minister Schippers gebeurde. Kan dit de tweede klap voor het kabinet worden?

nrc.next: Dit ging er mis met Google Glass
Gisteren stopte Google met de verkoop van de slimme bril aan particulieren. Ondanks het enthousiasme dat jarenlang werd opgebouwd, stuitte het bedrijf op te veel problemen. Dit zijn de vier redenen waarom Google Glass niet meer te koop is.

NRC Handelsblad: Hij had al gezegd dat hij haar zou wurgen
Henk (85) wordt beschreven als een vriendelijke man die goed en liefdevol voor zijn vrouw (86) zorgde, maar ineens vermoordde hij haar. Verloste hij zijn dementerende vrouw uit haar lijden, of werd hij gek van haar en sloeg hij door?

krantjes2001

de Volkskrant: Zo kon Van Rey zijn gang blijven gaan
Wat je ook van Jos van Rey mag vinden, never a dull moment met de liberale politicus uit Roermond. De straatvechter die opklom tot de onderkoning van Roermond. Die alles ritselde en regelde. Ook al werd hij al lang verdacht van corruptie.

AD: Zo is het leven van een Hagenees in een Pakistaanse martelcel
Hij zat 7 maanden in een Pakistaans martelcomplex, 2 jaar op een Nederlandse terroristenafdeling en leeft nog voortdurend met de angst te worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het heeft hem gebroken en afgestompt. Vandaag beslist de rechter over zijn toekomst. Dit is het ongelofelijke verhaal van Sabir K. (28).

De Telegraaf: Van oorsuizen word je helemaal gek
Naar schatting anderhalf miljoen Nederlanders, pakweg 10 procent van de bevolking, kampt in meer of mindere mate met oorsuizingen. Doordat ze bijvoorbeeld naar te harde muziek hebben geluisterd. Maar het gaat ook regelmatig mis als de dokter de oren uitspuit…

AD: ‘Discovery Channel heeft ons leven gered’
Deze drie studenten die verdwaalden in Turkije houden er een goed verhaal aan over, maar het had heel anders kunnen aflopen. Ze dronken water uit een waterval en leefden op insecten.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle