Slachtoffer overval: politie na 3 dagen pas tijd voor aangifte

21-01-2015 09:54

In Arnhem is zaterdagavond een Nijmeegse student in elkaar getrapt omdat hij zijn telefoon niet wilde afgeven aan twee overvallers. Dit schrijft De Gelderlander. Volgens de 18-jarige kon hij uiteindelijk dinsdag pas aangifte doen.

Nadat de student schoppen en klappen kreeg van de overvallers, gingen die er met zijn portemonnee vandoor. Vervolgens kreeg het slachtoffer een lift naar het politiebureau.

“In het centrum vlakbij werd een alcoholcontrole gehouden. Daar vertelde een agent dat hij ‘even niks kon doen’,” aldus de student. De agent zou hem hebben doorverwezen naar een politiebureau. “Er werd niet opengedaan. Gelukkig bezat ik mijn telefoon nog. Ik heb mijn vader gebeld.”

Donderdag

Zondag belt hij alsnog de politie, die hem vertelt dat er donderdag nog wel een gaatje vrij is om aangifte te doen van de brute overval. Uiteindelijk kan het, na protest, dinsdag ook.

De student heeft de politie een signalement gegeven van de overvallers. Hij hoopt dat ze op basis daarvan gepakt worden. “Het ergste vind ik dat die jongens maar bleven lachen toen ze mij zo hard trapten”.

De politie zoekt volgens De Gelderlander uit waarom dit zo lang moest duren. De woordvoerster heeft nog wel een gouden tip: “Als je zoiets overkomt, bel altijd 112. Dan komen we direct”.