Binnenland

Aanslag op Nederlander in Panama

26-01-2015 06:58

Een Nederlander die zaterdag in een restaurant in Panama is neergeschoten, zou de 44-jarige Sjaak B. zijn. Dit melden bronnen aan de NOS. Hij is één van de verdachten in het liquidatieproces Passage. Er gingen berichten dat de man zou zijn overleden, maar voor zover Buitenlandse Zaken weet, is dat niet het geval.

De schietpartij vond zaterdag plaats in een restaurant in Panama-Stad. Twee mannen kwamen aanrijden op een motor, waarop één van hen van achteren op het slachtoffer afliep en hem in het hoofd schoot. De schutter ging er hierna met de bestuurder van de motorfiets vandoor.

panama

Eind december kwam ook al een Nederlander om bij een schietpartij in Panama-Stad. Die moord hield volgens de Panamese politie verband met activiteiten van de georganiseerde misdaad. Een Colombiaan en een Fransman werden aangehouden.

Sjaak B. wordt in Nederland verdacht van het leveren van wapens waarmee verschillende liquidaties in de Amsterdamse onderwereld zouden zijn gepleegd. De rechtbank veroordeelde hem tot 3,5 jaar cel wegens wapenhandel.

Anp/TPO