Politiek

Prostituees 020 zeggen nee tegen actievoerende ChristenUnie-jongeren

31-01-2015 17:46

PerspectieF, de politieke jongerenorganisatie van de ChristenUnie, voerde vandaag actie op de Amsterdamse Wallen. De jongeren verzamelden zich om klanten en bezoekers aan de Wallen op te roepen ‘om verdachte situaties achter de ramen en in de bordelen van de hoofdstad te melden’. Mariska Majoor van PROUD,  de nieuwe vakbond voor sekswerkers, is weinig ingenomen met de actie. In een verklaring zegt ze:

“Dit is een nieuw hoogtepunt in de kruistocht tegen prostitutie. De christenfundamentalisten maken klanten bang terwijl het merendeel van de vrouwen op de Wallen gewoon rustig wil kunnen werken.”

De CU-jeugd vroeg voorbijgangers in verschillende talen te letten op minderjarigheid, blauwe plekken en tekenen van onwil bij prostituees.

Taboe op sekswerk wordt vergroot

Majoor is het er niet mee eens:

“Nu lijkt het namelijk alsof alle sekswerkers slachtoffer zijn van misstanden in de sector. Dat terwijl de politie er op de Wallen bovenop zit. Hiermee vergroot je alleen het taboe op sekswerk. Als de CU-jongeren zich echt zorgen maken over het welzijn van sekswerkers zouden ze beter daar eens bij stil staan. Ga geen politiespelen, stop de bangmakerij en laat sekswerkers gewoon met rust.”