New England Patriots winnen Super Bowl in super thriller

02-02-2015 14:46

De New England Patriots van coach Belichick en spelverdeler Tom Brady hebben de negenenveertigste Super Bowl gewonnen door de regerend wereldkampioen Seattle Seahawks met 28 tegen 24 te verslaan. In deze ongekend spannende wedstrijd voltooide Tom Brady zijn legacy door de Patriots terug te brengen
van een tien punten achterstand in het laatste kwartier.

Met vier touchdown passes, waarvan twee in het laatste kwart, en een totaal van 328 yards is de 37 jarige quarterback Brady verkozen tot SuperBowl MVP.

Het was op alle punten een klassieke Super Bowl, inclusief pregame rel met Deflate-Gate, een geslaagde Halftime Show (dit keer verzorgd door Katy Perry en Lenny Kravits) en natuurlijk de wedstrijd zelf die ongekend spannend bleef tot aan de laatste twintig seconden.

De Seattle Seahawks van coach Pete Carroll hadden de wedstrijd eenvoudig kunnen winnen. Met balbezit en nog drie pogingen te gaan om maar één meter te overbruggen voor de winnende touchdown maakt de coaching staff van Seattle een onvergetelijke blunder, door niet de bal in de eindzone te laten lopen maar te gooien. Big mistake! De pass van Seattle quarterback Russell Wilson word door New England onderschept. Game over.

Een onvoorstelbare beslissing van Seattle, temeer omdat Seattle runningback Marshawn Lynch de hele wedstrijd niet af te stoppen was door New England en hij zeker in drie pogingen die ene meter had kunnen overbruggen.

Deze overwinning maakt van de New England Patriots de meest succesvolle franchise in het moderne football. Met zes gespeelde en vier gewonnen Super Bowls in de laatste veertien seizoenen heeft de ‘Brady bunch’ zijn stempel op de geschiedenis gedrukt.