Entertainment

De stalker van Halina Reijn

03-02-2015 21:15

“Deze bewondering slaat om in iets duisters en daar ben ik helemaal niet blij mee.” Dat zei Halina Reijn dinsdagavond in RTL Boulevard over de man die haar stalkt. De actrice onthulde onlangs in haar column in een blad dat ze last heeft van een stalker. 

De actrice kan meestal wel genieten van de adoratie van fans. “Ik vind het heerlijk dat mensen ons werk te gek vinden en het is heel erg leuk dat mensen mij persoonlijk volgen. Dat is toch een soort erkenning.” Maar lange verwarde brieven en bizarre cadeaus die worden achtergelaten in haar kleedkamer vindt ze te ver gaan. “Dit soort mensen ziet dingen die er helemaal niet zijn.”

Ze heeft de wijkagent ingelicht, schreef ze al in haar column. Maar ze realiseert zich dat ze een publiek persoon is en ze niet alles kan tegenhouden, zegt ze tegen RTL Boulevard. “Ik ben heel openbaar. Ik loop gewoon het toneel op en je kunt niemand verbieden daar te gaan zitten. Dat is eng, maar je moet nu eenmaal daarmee leren leven.”

Haar vrienden houden voor de zekerheid ook een oogje in het zeil. “Heel veel mensen weten dat er weinig te doen is aan fanatieke fans. Je kunt ze alleen maar op heterdaad betrappen. Maar het wordt goed in de gaten gehouden. En ik heb heel veel sterke vrienden.”