Regio

College Gouda akkoord met bouw megamoskee

05-02-2015 13:46

Het college van burgemeesters en wethouders in Gouda is akkoord met de bouw van een megamoskee in Gouda-Noord. In de megamoskee zullen drie bestaande moskeeën worden samengebracht.

Veel verzet

In de wijk waar de megamoskee gebouwd zal gaan worden is veel verzet tegen de plannen. Buurtbewoners vrezen overlast en daarnaast bestaan er twijfels over de herkomst van de herkomst van het geld voor financiering van het gebedshuis, schrijft het ANP. Zo zou er onder meer een forse buitenlandse investering zijn gedaan, hetgeen het collega van Gouda ontkent. De megamoskee zal vrijwel uitsluitend met Nederlands geld worden gefinancierd.

Verantwoorde keuze

Volgens het college past de megamoskee in het gebied en is het dus een verantwoorde keuze. Naast een moskee zal er ook een school voor speciaal onderwijs en een kinderdagcentrum in het complex huisvesten. De megamoskee heeft de capaciteit om 1500 gelovigen plaats te bieden.

In een korte verklaring brengt het collega de voor vele inwoners van Gouda ongewenste boodschap naar buiten:
 

“De Ark (school voor speciaal onderwijs), El Wahda (islamitisch centrum) en Gemiva (kinderdagcentrum,) hebben in december een intentieovereenkomst gesloten om gezamenlijke huisvesting te onderzoeken als oplossing voor de meer dan 10 jaar durende zoektocht van alle drie de partijen naar goede en geschikte huisvesting. (…) Op basis van alle stukken en rapporten is het oordeel van het college dat, alles afwegende, de gezamenlijke huisvesting goed mogelijk is. En dat inpassing in de wijk verantwoord is, onder meer op basis van het uitgevoerde verkeersonderzoek, voldoende parkeerplaatsen, het slopen van de bunker en het beperken van de ruwbouwperiode tot 2 jaar.”

 

Al zal het volgens de Telegraaf eerst nog wel een grondig onderzoek instellen:

Lees ook:
Persbericht gemeente Gouda
Geen atoombunker onder eventueel te bouwen moskee Gouda