Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

05-02-2015 19:35

“Het verbranden van mensen is een middeleeuws Europees gebruik. Het komt uit de christelijke traditie. Het is dan ook tamelijk uniek hoe unaniem de moslimwereld dit extreme geweld afwijst”

De Leidse hoogleraar Islamologie Maurits Berger (medegefinancierd door een islamitische sjeik) geeft vast een voorzetje aan het Grote Wegkijken en Wegrelativeren want ‘de Christenen doen het ook!’ In Volkskrant, via Blendle.

 

“Er volgt nog een strafzaak en wij procederen tegen de organisatie. Wie weet ben ik over twee jaar alles kwijt en woon ik ergens in een blokkendoos. Maar ook dan zal ik me afvragen: wat had ik anders kunnen doen?”

Stuntrijder Mario Doornik reed vorig jaar met zijn monstertruck drie mensen dood en vertelt in het AD zijn verhaal. Via Blendle.

 

“Het zit zo: de één is hoofdtrainer, de ander is het hulpje. Het zijn twee broers die allebei bij Southampton werken. Jouw luisteraars hebben gelijk en ik ook. Maar het is Erwin.”

Twan Huys kondigde vanmorgen op 3FM de gasten aan voor een nieuw seizoen College Tour. Daarbij noemde hij meerdere keren Erwin Koeman als gast, terwijl het in werkelijkheid om zijn broer Ronald gaat. Zelfs toen oplettende luisteraars Huys op zijn ongelijk wezen, hield hij stug vol.

 

“Ik kan zeggen dat afgelopen kwartaal het beste was uit de geschiedenis – wat kijkcijfers betreft, maar vooral inhoudelijk. We hadden de vrouw van Wubbo Ockels, maar ook de autistische Kees Momma. Die laatste was met ruim twee miljoen kijkers de best scorende aflevering.”

Ivo Niehe kan het in de VARAgids niet laten zichzelf een pluim te geven.

 

“Na afloop van het interview met Oliver Sacks zei hij: ‘This was not an interview, it was a conversation.’ Dat probeer ik te doen: een goed gesprek met iemand voeren.”

Andermaal Ivo Niehe, die zichzelf voor de verandering op de borst klopt.

 

“Toen justitie dát hoorde, zei men: ‘Nou Nico, kom dat maar eens uitleggen, want misschien weet jij iets waardoor die liquidatietsunami kan worden gestopt.’

Dat vond Nico zo beledigend – ‘De rechtsstaat wordt hier met voeten getreden,’ pruilde hij – dat hij onmiddellijk de pers opzocht en zijn vriendjes gisteren met z’n tweeën liet pleiten in het programma van Eva Jinek.”

Theodor Holman beziet hoe de advocatuur zich richting de media begeeft om haar cliënten nog te verdedigen.