Verdachte in loverboy-affaire pleegt zelfmoord

05-02-2015 10:00

Een van de tientallen mannen die ervan verdacht worden seks te hebben gehad met een zestienjarig meisje in een hotel in Valkenburg heeft zelfmoord gepleegd. Dat meldt 1Limburg. Het OM bevestigt de berichtgeving.

Heterdaad

Bronnen melden aan de Limburgse media dat het gaat om de man die tijdens de politie-inval in oktober 2014 op heterdaad betrapt werd met het meisje. Hij werd opgepakt door de politie. De spanningen rondom de geruchtmakende zaak werden hem te veel en deden hem besluiten een einde te maken aan zijn leven.

Het OM bevestigt de dood van de man. “Het is ons bekend dat deze man zelfmoord heeft gepleegd”, zegt een woordvoerster. “Wij betreuren dat ten zeerste. Hij was inderdaad verdachte in dit onderzoek.”

Toilet

De hoofdverdachte, Amir A., zat tijdens de politie-inval op het toilet. Ook hij werd door de politie aangehouden. Het meisje was al een tijd vermist, toen haar vader -met hulp van een privƩdetectivce- er achter kwam dat het meisje zich liet prostitueren, al dan niet gedwongen. In totaal zouden 80 mannen seks met haar hebben gehad. Het OM heeft een aantal van hen in beeld.

Onlangs lieten de ouders van het meisje weten een financiƫle genoegdoening van de mannen te willen.