Jett Rebel en Kensington naar Sziget

06-02-2015 11:08

Jett Rebel en Kensington zullen komende zomer optreden op het Sziget Festival in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Dat maakt de organisatie van het festival bekend. De twee Nederlandse acts zijn bevestigd voor het festival dat van 10 tot 17 augustus plaatsvindt. Kensington zal op de officiële Sziget warm-up party 9 augustus ook nog een optreden geven.

Uitverkochte concerten

Jett Rebel speelde in 2014 onder andere op Lowlands, verkocht zijn Tour d’Amour volledig uit en speelt 21 februari voor een uitverkochte Heineken Music Hall. De zanger zegt over Sziget: “Stiekem wil ik al jaren als bezoeker naar Sziget. Nu blijk ik er zelf te mogen spelen, voor mij is dat echt een droom die uitkomt.”

Kensington, dat net twee optredens in de Ziggo Dome heeft uitverkocht, stond al een keer eerder op het festival en zegt daarover: “Sziget 2013 was een van onze favoriete optredens aller tijden, dus we vinden het heel erg tof om terug te keren naar Boedapest deze zomer!” Voorafgaand aan het Sziget Festival zal Kensington tevens optreden in de A38, een tot club getransformeerde boot die in Boedapest in de Donau ligt.

Robbie Williams

Naast Jett Rebel en Kensington zullen op het Sziget Festival artiesten te zien zijn als Robbie Williams, Florence + The Machine, Alt-J, Blasterjaxx, Awolnation, Jamie Woon, Fauve, José Gonzalez, The Subways, Babylon Circus en Kadebostany. Meer acts worden later bekendgemaakt. Ook zijn er diverse andere vormen van kunst op het festival te zien, waaronder theater, dans en circus.

ThePostOnline doet ook dit jaar weer verslag van het festival. Lees de verslagen van afgelopen twee jaar hier terug.

Beeld: Marleen Stoker