Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

09-02-2015 19:27

“Het levert echter wel scheve gezichten op als er gevoelige informatie uitlekt. Er is een grote krant die internationals vraagt of ze een rol als beschermde speler willen. Dat is geen grap, veel spelers weten dat. In ruil voor info over besloten trainingen en opstellingen worden ze bij zwakke wedstrijden ontzien. Er komt een dag dat een speler die weigert dit openbaart. En terecht, wan het gaat te ver.”

Thijs Slegers in VI Insider over voetbaljournalistiek.

 

“Zolang jij mij niet accepteert, kan ik niet integreren.”

Onafhankelijke Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk willen met een Minister van Acceptatie in plaats van een Minister van Integratie de boel omdraaien, omdat het merendeel van de allochtonen hier al jaren woont en eigenlijk autochtoon is.

 

“Of het werkt, moet nog blijken. De eerste aflevering trok ruim een miljoen kijkers. De vraag is of zij niet zullen afhaken. Want ondanks het vermakelijk gemopper blijken de Van Rossempjes toch geen Britt en Ymke. Het zijn beschaafde mensen die in wezen een oerbraaf programma maken. Hoe goed ze dat ook trachten te verbergen”

Jean Pierre Geelen is tv-criticus voor de Volkskrant en heeft stiekem een zwak voor het nieuwe tv-programma Hier zijn de Van Rossems van de NTR.

 

“Kamp maakt Groningen kapot, geld voor Brussel en Griekenland is geregeld, Groningen krijgt niets.”

PVV-leider Geert Wilders brengt een bezoek aan Oudeschip en praat met bewoners die last hebben van aardbevingsschade.

 

Ondertussen op de UvA…

 

“Mensen die opkomen voor gelijke kansen worden te snel afgeschilderd als slachtoffers of complotdenkers. In plaats van deze termen introduceren wij de termen ‘strijders voor gelijke kansen’ en ‘waarheidsvinders’. Er valt nog veel werk te verzetten voordat iedereen de waarheid ontdekt, namelijk dat wij uiteindelijk allemaal mensen zijn.”

Beweging Denk, voorheen groep Kuzu/Öztürk, brengt vandaag haar nieuwe beginselmanifest naar buiten. En ja, dit staat daar écht in.

 

“Kijkers zien je wel in een andere gedaante – zweterig, in actie in het spel – dat maakt blijkbaar indruk, want voor sommigen val ik ineens in de categorie lekkertje. Supergrappig. Niet dat ik vroeger nooit zo werd gezien, maar toen waren het vooral oudere dames die op straat zeiden: ‘Ik vind je knap.’”

SBS-presentator Viktor Brand denkt dat zijn deelname aan Wie is de Mol? goed is voor zijn imago, zo vertelt hij in Veronica Magazine.

 

“Met Jeroen heb ik nog steeds contact, want het is een leuke jongen. Maar als collega mis ik hem niet. Ik ben niet voor niets gestopt. Of ik naar zijn talkshow kijk? In ieder geval naar het begin en aan de hand daarvan oordeel ik of ik blijf kijken, want ik ga graag op tijd naar bed.”

Paul Witteman vindt Jeroen Pauw ‘een leuke jongen’, zo vertelt hij in de AVRObode.

 

Jaap Stronks mocht een website maken voor de PvdA.

 

Ook al heeft hij géén idee wat hij eigenlijk heeft gemaakt.