Buitenland

Weer Japanse toeriste verkracht in India

09-02-2015 09:29

Een Japanse toeriste is in India verkracht door een man die zich voordeed als een gids. Dat melden media in het land maandag. Het is bepaald niet de eerste keer in korte tijd dat een toeriste het slachtoffer wordt van seksueel misbruik.

De 20-jarige toeriste huurde de jonge gids in, zodat hij haar kon rondleiden door een deel van de stad Jaipur. De man gaf haar echter eten met drugs erin en verkrachtte haar.

Vorige maand werd een bende opgerold, die een Japanse een maand lang zou hebben vastgehouden en misbruikt. Deze bendeleden deden zich eveneens voor als gidsen. Ze vergrepen zich vermoedelijk ook aan andere vrouwen die alleen reisden.

De afgelopen jaren zijn regelmatig verhalen opgedoken van Indiase mannen die zich vergrepen aan toeristen. Het bekendste verhaal is dat van een Zwitserse, die in 2013 door zes mannen werd verkracht op een fietsvakantie. Door de vele verkrachtingszaken krijgt het Indiase toerisme zware klappen. Het aantal toeristen dat India bezoekt daalt al jaren en vooral vrouwen mijden het land.

Anp/TPO