‘Geen geld uit het Midden-Oosten voor megamoskee Gouda’

11-02-2015 14:39

Slechts een klein deel van het geld dat is ingezameld voor de omstreden en nog te bouwen moskee in Gouda, komt uit het buitenland. Dat schrijft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer, weet RTL Nieuws.

Het geld zou uit twee andere Europese landen afkomstig zijn, en dus niet uit het Midden-Oosten. De moskee, die de grootste van Nederland moet worden, zorgt in de buurt voor veel ophef. Dat komt omdat er volgens bewoners geen plek is voor een dergelijk grootschalig project in hun buurt, maar ook omdat er werd gevreesd voor geldstromen vanuit salafistische organisaties.

De gemeente Gouda onderzocht de geldstromen en daaruit blijkt dat 0,05 procent van het totale bedrag uit het buitenland komt. Onlangs ging het college van burgemeester en wethouders akkoord met de komst van de megamoskee, de gemeenteraad moet hier nog over oordelen.

Het is overigens nog niet bekend wie de sponsors in de twee Europese landen en in Nederland zijn, en op welke manier zijn aan hun geld zijn gekomen.