Buitenland

Antiterreureenheid Sydney verijdelt aanslag

11-02-2015 06:49

In Fairfield, een buitenwijk in het westen van het Australische Sydney, zijn twee mannen van 24 en 26 jaar aangehouden door een speciale antiterreureenheid van de politie. Dit schrijft RTL Nieuws.

Machete

Het tweetal werd aangehouden bij een inval in een pand. Hier werden ook een jachtmes, een machete en een zelfgemaakte IS-vlag gevonden. Bovendien vonden de agenten een video waarin een man vertelt over de aanslag die hij wil plegen.

Volgens diverse Australische media was het duo van plan om iemand te onthoofden. De politie wil dit echter niet bevestigen.

Tips

De twee moeten vandaag voor de rechter verschijnen. Ze worden aangeklaagd voor het voorbereiden van een terreurdaad. De verdachten zijn geen bekenden van justitie. Ook waren ze niet in beeld als jihadisten. De autoriteiten kwamen de mannen dinsdag op het spoor na tips.

Australië is de laatste maanden scherp op terreurdreigingen nadat in december 18 mensen werden gegijzeld in een café in Sydney. Bij de bevrijdingsactie kwamen drie mensen om, onder wie de gijzelnemer.