‘Voor meer dan 200.000 euro gestolen bij FC Utrecht’

11-02-2015 16:23

Het zit FC Utrecht niet mee. Gedoe met speler Anouar Kali die zijn ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak slaat en vervolgens niet gestraft wordt. En later weer wel, maar pas nadat de club werd afgemaakt door de publieke opinie. In diezelfde week werd de club uit de Domstad ook nog getroffen door een overval waarbij bijna 80.000 euro aan cash geld werd meegenomen. Dat bleek later geen overval, maar werd door onder meer een medewerker van de club zo gespeeld.

Jarenlange fraude

Nu blijkt dat er nog veel meer aan de hand is bij FC Utrecht. DUIC meldt dat nog eens drie oud-medewerkers van de club de afgelopen jaren volop gefraudeerd hebben. Het zou gaan om een bedrag van in totaal meer dan 200.000 euro. En dat is best veel voor een club die al jarenlang miljoenen tekort komt op de begroting.

Het zou onder meer gaan om een financieel medewerker die in zijn eentje al meer dan 100.000 euro achterover gedrukt zou hebben. De zaak kwam nooit naar buiten, maar met de man zou een terugbetalingsregeling zijn getroffen. De club wil tegenover DUIC niet inhoudelijk reageren op de kwestie. “Op veronderstellingen gebaseerd op aannames en anonieme bronnen reageren wij niet,” stelt FC Utrecht.

Geen gedoe

De oud-financieel medewerker ontkwam aan strafrechtelijke vervolging omdat de man aan de club beloofde alles terug te betalen en akkoord ging met een betalingsregeling. Of de club dat geld ook daadwerkelijk terug heeft, is onbekend.

Fanshop

En dan speelt er nóg een zaak rondom de fanshop van FC Utrecht. Een medewerker van de fanshop in Hoog Catharijne zou de afgelopen jaren ook tienduizenden euro’s hebben gestolen. Deze persoon werd door de club ontslagen. Over een betalingsregeling of strafrechtelijke vervolging is niets bekend. Ook een vrouwelijke medewerker heeft volgens de Utrechtse nieuwssite duizenden euro’s gestolen.