Weten & Tech

Inschrijving voor domeinnaam .amsterdam geopend

16-02-2015 19:45

Amsterdamse ‘pioniers’ kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de ‘Amsterdamse domeinnaam’ .amsterdam. Ben je een echte amsterdamse onderneming of organisatie, dan kun je je nu aanmelden via de site van de exploitant dotAmsterdam. De eerste organisaties die mee gaan doen zijn ook al bekend: TEDx Amsterdam gaat tedx.amsterdam in gebruik nemen en het bedrijf ID&T krijgt, inderdaad, dance.amsterdam in handen.

Gemeente Amsterdam

Eerder werd al bekend dat de eigenaar van het topleveldomain, de gemeente Amsterdam de gunning voor de exploitatie had verleend aan Mijndomein. Dit bedrijf is ook privaat exploitant van de Friese domeinnaam .frl. Zij gingen voor de marketing weer een partnerschap aan met Reshift Digital. Saillant detail: in hun gelederen zien we weer een drietal mensen die we kennen van de oud-HUB Uitgevers die na een faillissement de al eerder verleende gunning verloren.

Exploitant dotAmsterdam is een zusterbedrijf van Mijndomein, met als directeur Paul Molenaar (CEO Reshift). Waar hij tegenover ThePostOnline eerder nog geen antwoord kon geven op ‘specifieke vragen’ over de presentatie is dat nu met de lancering van nic.amsterdam in ieder geval een heel stuk duidelijker geworden.