Jongen moet politiekostuum inleveren bij carnavalsoptocht

16-02-2015 07:01

Tijdens de carnavalsoptocht in Prinsenbeek heeft een ongeveer 12-jarige jongen zijn carnavalspak moeten uittrekken op last van enkele agenten. Dit meldt Omroep Brabant. De agenten lieten de knul vervolgens in zijn overhemd in de kou staan.

Inleveren

Sander Jorissen, zelf gekleed in een echte politiejas, stond erbij en keek ernaar. Hij zag dat de jongen en zijn moeder uit het publiek werden gehaald, waarna de puber de politiejas en -pet moest inleveren. In eerste instantie wilden de dienders ook zijn overhemd met politielogo hebben, maar omdat de knul dan niets meer om zijn bovenlijf zou hebben, zagen ze dit door de vingers.

Triest

“Al met al duurde het een half uur,” aldus Jorissen. “Het was heel raar, zo midden op straat. Het was duidelijk dat het een kind van rond de twaalf jaar was.”

“Dit is te triest voor woorden. Ik had zelf ook een politiekostuum aan, maar ik werd er niet op aangesproken. En een kind wel.”

Afgelopen week waarschuwde de politie nog om geen politiekostuums te dragen tijdens carnaval, om verwarring te voorkomen. “Maar het pak van die jongen was van tien, twintig jaar geleden,” meldt Jorissen nog.