Binnenland

‘Jihadgala’ Rijswijk niet verboden

17-02-2015 06:51

Het omstreden evenement met enkele omstreden imams in Rijswijk volgende maand gaat vooralsnog door. Dit meldt De Telegraaf. Ook zouden de imams hun visa al op zak hebben.

We is de gemeente nog in gesprek met de organisator, de Stichting Rohamaa. “Het is nu van belang dat vanuit alle perspectieven gekeken wordt naar de ontstane situatie en de voorliggende vragen die de gemeente heeft ontvangen,”aldus de gemeente in een maandagavond verstuurde verklaring. De gesprekken gaan dinsdagochtend verder.

Geschokt

De Stichting Rohamaa laat weten “geschokt” te zijn over de onstane ophef “Wij herkennen ons niet in het beeld dat van de sprekers of het benefiet wordt geschetst in de media en/of door diverse politici,” schrijft de stichting in een verklaring. “Op geen enkele wijze dient het benefiet als podium voor stellingname met betrekking tot internationale conflicten of om de aanwezigen aan te sporen iets anders te doen dan het geven van liefdadigheid en het steunen van barmhartigheid.”

Visa

De imans hebben intussen hun visa al binnen, blijkt uit een filmpje dat de stichting op Facebook zette. Een islamitische geleerde, het zou gaan om sjeik Mamdouh Tamami, vertelt in de video trots over de komst van vele ‘bekende predikers en dichters’.

“Belangrijk om te weten, beste broeders en zusters, is dat al onze geleerden, met het succes van Allah, al een visum hebben gekregen,”jubelt hij. “Ons rest nu enkel het wachten op de grote kans. De plaatsen zijn beperkt, dus wees snel”.