Binnenland

Man gewond bij schietpartij Amsterdam

18-02-2015 06:29

In het Westelijk Havengebied van Amsterdam is dinsdagavond een man neergeschoten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, meldde een woordvoerder van de politie. Het incident gebeurde op de Australiƫhavenweg, niet ver van een postsorteercentrum.

Rond 23.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een schietpartij. De dader is nog voortvluchtig. Er wordt gezocht naar een licht getinte man in een donkerkleurige auto. De omgeving is door de politie afgezet voor sporenonderzoek.

Of het om een poging tot liquidatie ging is niet duidelijk. Het is volgens de politie nog te vroeg om conclusies te trekken. Kort na het incident werd langs de A2 bij Ouderkerk aan de Amstel een brandende auto gevonden. De politie onderzoekt of het gaat om een vluchtauto, maar daar lijkt het niet op.

De hoofdstad is de afgelopen maanden getroffen door een liquidatiegolf. Sinds 1 december zijn er vijf mensen doodgeschoten die bekend waren bij de politie. Vorig jaar vielen er in totaal 25 geweldsdoden, in tien gevallen ging het om een liquidatie. In twee van de liquidatiezaken zijn verdachten aangehouden.

Politie, justitie en de gemeente Amsterdam werken samen om daders en verdachten van liquidaties te hinderen. Naast het opsporen en vervolgen van betrokkenen, hoopt de gemeente op deze manier ook het excessieve geweld van de straten te houden en onschuldige slachtoffers te voorkomen.

Anp/TPO