Buitenland

‘Wapens op campus tegen seksueel geweld’

19-02-2015 06:54

In de Verenigde Staten gaan weer stemmen op het dragen van wapens op universiteitsterreinen toe te staan. Dat moet voorkomen dat studentes het slachtoffer worden van seksueel geweld, berichtte The New York Times woensdag.

Het dragen van verborgen wapens op campussen is nu nog verboden in 41 staten. In zeker 10 staten wordt inmiddels echter gewerkt aan wetgeving die het mogelijk moet maken op universiteitsterreinen bewapend rond te lopen.

Voorstanders benadrukken dat het bewapenen van studentes het aantal verkrachtingen kan beperken. “Het seksueel geweld zal afnemen als deze seksuele roofdieren een kogel in hun hoofd krijgen”, stelt politica Michele Fiore uit Nevada.

Tegenstanders klagen over de nadruk op seksueel geweld. “Het raakt een snaar bij politici”, oordeelt de voorman van de campagne om campussen wapenvrij te houden. In het verleden werd vaak gesteld dat bewapende docenten en studenten bloedige schietpartijen kunnen voorkomen.

Ook sommige studenten zijn kritisch: “Ik heb de indruk dat seksueel geweld vaak is gekoppeld aan alcoholgebruik. Het is geen goed idee dan ook verborgen wapens bij de hand te hebben,” aldus een studente uit Florida.

Anp/TPO