Extra maatregelen rondom FC Utrecht – Feyenoord

24-02-2015 14:08

Komende donderdag staat AS Roma op het programma voor Feyenoord. Een duel waar nogal wat spanning omheen hangt. Niet alleen sportief, maar ook gezien de gebeurtenissen in Rome van vorige week donderdag. Zondag staat dan FC Utrecht – Feyenoord op de rol. En ook daar ging het bij de vorige editie mis. Daarom neemt FC Utrecht maatregelen om ongeregeldheden te voorkomen, meldt het AD.

Geen risicoduel

Vorig jaar stond de wedstrijd niet als risicoduel ingeschaald waardoor houders van een clubcard 4 kaarten konden aanschaffen. Op die manier kwamen veel kaarten in handen van Feyenoord-fans die buiten de verplichte buscombi-regeling de wedstrijd bezochten. Dat leidde toen tot vechtpartijen op de Utrechtse tribunes.

Controle

Nu mogen Utrecht-fans maar één kaart per clubcard bestellen. Bovendien is de controle daarop nu strenger, zegt Martin Versteeg van de club. “We hebben de gebeurtenissen rond de vorige thuiswedstrijd geëvalueerd en daar zijn deze maatregelen uit voort gekomen.”

<h2Uitvak

Ook heeft FC Utrecht besloten om de vakken die aan het uitvak met Feyenoord-fans grenzen leeg te laten. In die vakken zaten vorig jaar veel Feyenoorders die buiten de combi om de wedstrijd bezochten. Uiteindelijk werden zij door de ME apart gezet en werden de Utrecht-fans die in dat vak zaten naar een ander vak gebracht.