Taxibranche stuurt brandbrief aan staatssecretaris over UberPOP

24-02-2015 12:50

Het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de landelijke ondernemersorganisatie voor de taxibranche, heeft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur in een brandbrief gevraagd de taxidienst Uberpop keihard aan te pakken. Dat maakte de KNV vandaag bekend op haar website.

Ontstemd

De KNV is ontstemd dat UberPOP nog gewoon door kan gaan. “Het is voor de taxibranche niet te verkroppen dat Uber het concept Uberpop kan blijven handhaven”, zo valt er in de brief te lezen. Staatssecretaris Mans moet “zo snel mogelijk daadwerkelijk effectief optreden tegen de illegale taxidienst en er een einde aan maken.”

Protest

De afgelopen weken is het protest tegen de taxidienst groeiende. Zo werden in Amsterdam afgelopen weekend UberPOP-chaffeurs klemgereden. Gisteren gebeurde dat ook in Utrecht. Ook werd er in Den Haag een grote demonstratie georganiseerd. De voorzitter van de KNV snapt die reacties van taxichaffeurs, zegt hij tegen NU.nl.

Frustraties

“Ik praat de acties van afgelopen weekend niet goed, maar heb wel begrip voor de frustraties die inmiddels steeds verder oplopen. En ik vrees dat het nog langer gedogen van Uberpop zal leiden tot een uitermate chaotische situatie binnen de taxiwereld.”

Ondenkbaar

In de brief schrijft de KNV dat het ondenkbaar is dat UberPOP op wat voor manier dan ook gelegaliseerd zal worden. “Ook niet vooruitlopen op een discussie over de evaluatie van de taxiwetgeving en eventuele door te voeren wijzigingen.” Volgens hen is de uitspraak van de rechter -die de dienst verbood- genoeg.