Terroroehoe slaat wéér toe

10-03-2015 08:10

De 35-jarige Ruben Ruigendijk is maandagavond het zoveelste slachtoffer geworden van de horror-oehoe die Purmerend al tijden onveilig maakt.

Ruigendijk werd tijdens een hardlooprondje lafhartig aangevallen door het klapwiekende monster. “Ik weet dat ik in de gevarenzone woon,” aldus de man tegen nieuwssite NU.nl. “Dus ik was me bewust van het risico toen ik gisteravond toch een rondje ging rennen.”

Een groep jongeren probeerde Ruigendijk nog te waarschuwen dat de oehoe het op hem gemunt had, maar het was al te laat. “Ik vroeg me af of ik moest bukken,” zegt Ruben, die vlak daarna een onaangename tik op zijn hoofd voelde.

De hardloper plaatste een foto van zijn verwondingen op Instagram. Hij stelt ondanks de brute aanval van de vogel er niet over te peinzen dan maar niet meer hard te lopen. “Vanavond ga ik gewoon weer rennen. Je kan moeilijk je hele leven laten dicteren door zo’n vogel.”

De provincie verleende vorige week een ontheffing aan de gemeente om jacht te maken op de uil, die al meerdere mensen verwondde: normaal mag dit niet, omdat de oehoe een beschermde diersoort is. Vooralsnog heeft de ontheffing niet geleid tot resultaat.

Aan mijn HF duidelijk te zien waar de onaangename ontmoeting met de #oehoe was…. #lifeisbetterwithrunningshoes

Een foto die is geplaatst door rubenrent (@rubenrent) op