Media & TV

In mediaquotes: Edwin Evers

10-03-2015 14:52

Edwin Evers schijnt van een vrolijk dansje te houden in het echte leven, maar tijdens interviews is hij altijd op zijn hoede. Een beetje een voetballer. Maar wie doet hem ook wat? Hij is geweldig achter een microfoon en bovendien een goede drummer en zanger en verder gelooft hij het wel. Eindelijk was er weer eens een relletje rond de deejay en dat heeft hij zelf op de radio verteld. Evers werd aangehouden door de politie omdat hij in een gestolen leenauto bleek rond te rijden. Niks aan de hand verder natuurlijk, een misverstand. Hoogste tijd dus voor de vraag: wat vindt Edwin Evers… 

…van zijn eigen karakter:

“Ik heb privé inderdaad niet zo veel lawaai bij me, op de voorgrond staan hoeft niet zo van mij. Ik vind dat zelf geen verlegenheid, al denken de mensen om me heen daar misschien anders over. En ergens ís het natuurlijk ook gek, want op de radio ben ik een behoorlijke schreeuwer en flap ik er van alles uit, ook over mezelf. Dan wil ik dat het vrolijk is en knalt, dat het energie heeft. Als ik om zes uur ’s ochtends achter die microfoon ga zitten, moét het gebeuren. Dat is te vergelijken met het moment dat een scheidsrechter op zijn fluitje blaast en je weet: daar gaat-ie. Maar eenmaal uit die studio ben ik vrij rustig. En ik heb ook niet het idee dat ik daarbuiten nou zo veel nieuws te melden heb.”

Libelle, 2012

 

…van zijn show:

“We willen ook wel inhoud geven, maar het moet niet té zwaar worden. Als je daar de nadruk op gaat leggen, sla je de plank mis. We zijn geen opiniezender. We zijn gewoon een zender waar mensen naar luisteren omdat ze vermaakt willen worden. Af en toe is het best goed om eens een keer een serieuze noot te laten horen, waardoor mensen denken: ja verdorie…  Zo had ik vorig jaar een onwijs heftig gesprek met een pedofiel. Daarna merk je wel meteen hoe de reacties zijn, dan rollen de e-mails binnen. Ik was ook zó kwaad. Ik sprak iemand van de stichting Martijn die pedofilie min of meer goedkeurde. Op een gegeven moment vroeg ik: ‘Je hebt dus seks met kinderen. Hoe oud zijn die kinderen?’ Zegt ’ie glashard: ‘Nul tot zestien’. Nou werkelijk, de stoom kwam uit mijn oren! Dat zijn redelijk heavy onderwerpen, die je niet dagelijks moet hebben.”

 

NCRV Gids, 2004

 

…van zijn toekomst:

“De reden dat ik ooit stop met de ochtendshow, is dat ik dan misschien een ander leven wil. Je moet het niet groter maken dan het is, maar ik leef er nu wel naar. Ik lig door de week elke avond om kwart over acht in bed en eigenlijk staat mijn hele leven in het teken van het programma. Ik kan niet inschatten wanneer het moment daar is. Kijk, radio blijft gewoon altijd leuk. Dat merk ik al als ik een week op vakantie ben. Ik ben dan zo blij als ik weer mag beginnen. Het muziekleven is een veel vrijer leven. Daar denk ik wel eens over na. Ook een prettige gedachte. Niet elke dag een uitzending met alle verplichtingen daar omheen. Dit houdt een keer op natuurlijk. Mensen zijn er ooit een keer klaar mee.”

Broadcast Magazine, 2013

 

…van Giel:

“Ik maak juiste heel persoonlijke radio, stel me kwetsbaar op. Bij ons wordt alles besproken. Als ik aan m’n reet ben geopereerd, bespreken we die ingreep tot in detail. Hetzelfde geldt voor de geboorte van het kind van Rick (Romijn, sidekick, red.) Wel vind ik: een ochtendprogramma moet een goed gevoel uitstralen. Misschien meldt Giel eerlijk wanneer hij zich een ochtend ellendig voelt. Doe ik niet. Vanaf zes uur ga ik altijd vol gas. Ben ik aan de luisteraars verplicht, hoe slecht ik ook heb geslapen. Als Robbie Williams bij opkomst bij een concert zegt: Ik heb er vandaag eigenlijk geen zin in, voel ik me ook bekocht.”

 

…van zijn vermeende saaiheid:

“Die Porsche daar buiten is van mij. Maar dat betekent toch niet dat ik me anders moet gedragen Al heb ik vijf auto’s, ik blijf zoals ik ben. Voor sommigen is dat misschien dodelijk saai. Sterrenstatus? Ik kan daar niet zoveel mee. André van Duin vind ik de grootste ster van Nederland, maar die gedraagt zich totaal niet zo. Misschien maakt dat hem wel zo’n grote. Ik vind dat ik een mooi leven leid. Heb de leukste baan die er is, doe waar ik als jongen van droomde. Verder heb ik heb van mijn grootste hobby, drummen, uitgebreid tot spelen in een leuke band. Wat voor de een saai is, vindt de ander bloedinteressant.”

AD, 2009

 

…van de muziek die hij draait:


“Ik heb totale vrijheid. Bij 3FM had ik al veel vrijheid, maar nu is die echt spijkerhard vastgelegd. Ik mag alle muziek zelf invullen. En ik hoef nooit discussies over muziek te voeren. Over muziek moet je niet praten, dat is een gevoelsding, die moet je draaien. Mijn publiek is toch al wat ouder dan op de rest van de dag, ruwweg tussen de 25 en dertig, en er luisteren ook veel veertigers en vijftigers. Voor die groep zal ik niet snel keiharde hardrock draaien, een keertje Abba kan best, al hoor je die hier verder niet, want het is toch het jongerenstation bij uitstek. Ach, het zijn de krenten die ik toevoeg, maar er zit altijd wel een lijn in het programma. Het is niet om zes uur ‘s ochtends: ‘Wat zullen we vandaag eens gaan doen?”

Parool, 2004