Binnenland

Liquidatie Amsterdam voorkomen door politieactie Eindhoven

13-03-2015 09:20

Met een geheime operatie in Eindhoven heeft de politie een nieuwe liquidatie in Amsterdam voorkomen. Dit meldt Omroep Brabant.

Vier verdachten uit de hoofdstad hadden al weken een snelle BMW klaar staan voor de moord. In de wagen lagen automatische wapens, aldus bronnen tegen de omroep.

De politie kwam het voertuig op het spoor door twee Amsterdamse onderzoeken naar zware criminaliteit.

Nadat de agenten een kijkje namen in het voertuig en de wapens vonden, hebben ze deze onklaar gemaakt en teruggelegd. Vervolgens is de wagen wekenlang dag en nacht in de gaten gehouden.

Kalasjnikov

Op 1 februari werd de BMW opgehaald. Onderweg voegde zich er nog een auto bij. De politie, die de wagen volgde, greep in toen de wagens de stad in reden. Eén van de verdachten stapte uit met een Kalasjnikov en werd neergeschoten door het arrestatieteam.

Naast de wapens werd er ook een jerrycan benzine gevonden. Volgens de politie waarschijnlijk om na de ilquidatie de auto in brand te kunnen steken.

Slachtoffer

De politie heeft een vermoeden wie het beoogde slachtoffer is, maar doet hier geen uitlatingen over. Wel zou het mogelijke slachtoffer van te voren zijn gewaarschuwd.