Alstublieft, de dagelijkse(!) twee(!) mishandelingen en bedreigingen van NS-personeel

13-03-2015 12:15

Het houdt niet op, niet vanzelf. Gisteravond is opnieuw een NS-medewerker mishandeld door een reiziger. Op het perron van het Centraal Station van Utrecht kreeg een medewerker van de NS een vuistslag te verwerken. Het is het zoveelste incident in korte tijd. Afgelopen week voerde de NS topoverleg met het kabinet om het geweld tegen NS-personeel een halt toe te roepen.

Vuistslag

Donderdagavond kreeg de politie rond 20.00 uur een melding van een NS-medewerker. Een man in de trein stelde zich agressief op naar medereizigers en de conducteur. Toen de trein binnenreed op Utrecht CS liep de man een perron op waar een service- en veiligheidsmedewerker van NS zijn id-bewijs vroeg. Hij had dat niet bij zich. Daarop gaf hij de medewerker een vuistslag op diens kaak.

Bloedneus

De 50-jarige man uit Den Dolder werd aanhouden door de politie en verzette zich daarbij hevig. Maandag werd op Utrecht CS ook al een NS-medewerker een bloesneus geslagen. Ironisch genoeg was dat enkele uren voordat het ‘toeterprotest’ begon, dat aandacht vroeg voor het toenemende geweld op en rondom het spoor.

Drenthe

Het ging niet alleen mis in Utrecht. In Beilen (Drenthe) werd donderdagavond een 28-jarige man uit Midden-Drenthe aangehouden toen hij een conducteur bedreigde. Dat is vrijdag bekendgemaakt.