UFC 185 – Alistair Overeem versus Roy Nelson in Dallas

14-03-2015 10:45

Voor het eerst dit jaar komt Alistair Overeem in actie in de UFC. The Demolition Man neemt het in Dallas, Texas op tegen Roy Nelson. Overeem hoopt voor het eerst sinds zijn rentree twee jaar geleden twee gevechten op rij te winnen en wellicht voor het laatst kans te maken op een titelgevecht.

Overeem en Nelson ervaren MMA-vechters

Het gevecht tussen Overeem en Nelson is een oploop naar twee titelgevechten, maar daarom niet minder interessant. De twee zijn ervaren tot op het bot. Overeem is inmiddels 34 en zoals bekend voormalig wereldkampioen MMA én K1. Sinds zijn rentree na een dopingschorsing gaat het nog niet crescendo voor The Reem, die drie keer verloor en twee keer won. Zijn overwinning op Stefan Struve in december zal hem wel goed hebben gedaan.

Roy Nelson is zelfs vier jaar ouder (38), maar nog niet versleten. Hij is tien centimeter korter dan Overeem, maar is een echte hardhitter. Hij heeft een win-verliesrecord van 20-10 in mixed martial arts tegenover 38-14-1 van Overeem. Maar 13 van zijn 20 overwinningen kwamen wel via directe knock-out en slechts één keer incasseerde hij zelf een knock-out, in zijn laatste partij tegen Mark Hunt. Een zege nu zou Nelson ook goed doen, omdat hij drie van zijn laatste vier partijen verloor.

Overeem heeft vertrouwen in power tegen Nelson

Het gevecht tussen de twee is een gevecht tussen twee verschillende stijlen. Alistair Overeem is een veelzijdig vechter die graag met zijn voeten en knieën werkt. Nelson is juist een man van het neerhalen, klemmen en daarnaast vooral harde stoten uitdelen. Eigenlijk zijn beide vechters voor elkaar het type waar ze liever niet tegenover zouden staan.

Overeem haalt hoop uit het feit dat Nelson in september een knock-out kreeg van Mark Hunt. “Het verrast me niet, omdat Mark verdomd hard slaat. Maar het toont ook aan dat iedereen een KO kan krijgen. Ik ben een vechter die voor de knock-out gaat. Ik heb mijn tegenstander goed bestudeerd en gekeken waar ik die KO kan halen.”

Titelgevecht voor Alistair Overeem?

Overeem wil graag zijn carrière mooi afsluiten en ziet ook dat dit gevecht met Nelson cruciaal kan zijn. “Voor mijn gevoel verbeter ik mezelf nog steeds en ik wil graag actief blijven. Ik heb nog een paar goede jaren te gaan en ik zie zeker de UFC-titel binnen mijn bereik. Maar dat betekent dat ik wel gefocust en actief moet blijven. Die UFC-titel zou de kroon op mijn carrière zijn, dus ik heb mijn doelen gesteld. Ik ben er, ik ben er klaar voor en na dit gevecht ga ik meteen weer het krachthonk in en een volgend gevecht aanvragen.”