Buitenland

Doden bij aanslag op kerken Pakistan

15-03-2015 11:37

In de Pakistaanse stad Lahore zijn vanochtend minstens veertien mensen vermoord bij een dubbele aanslag op twee kerken. Er vielen 48 gewonden.

De terreurdaad is opgeëist door een splintergroep binnen de Tehreek-e-Taliban (TTP), namelijk de Jamaat-ul-Ahrar. Volgens Tribune beschikt deze soennitische bende over een netwerk aan zelfmoordterroristen genaamd de Aafia Siddiqui Brigade. Onder de doden zijn een 12-jarig kind en een politieman.

Christelijke Pakistanen

Het is nog niet geheel duidelijk wat er precies gebeurd is. Een mogelijke terrorist lijkt in de buurt van de kerken te zijn opgepakt, schrijft Pakistan Today. Woedende christenen zouden het lichaam van een van de terroristen door de straten slepen. Een ander is mogelijk gelyncht door de menigte. Er zouden ook politieagenten worden gegijzeld.

Christelijke Pakistanen in Lahore zijn een protest gestart tegen het permanente geweld dat hun gemeenschappen treft. Ze bezitten – net als andere Pakistaanse minderheden – feitelijk geen rechtspositie in het door soennieten gedomineerde land.