Gewetenloze diefstal van collectebus dodelijk ziek jochie

20-03-2015 10:00

Als u nog niet boos geweest was vandaag, is dit het moment om het wel te worden. Een stel gewetenloze dieven heeft namelijk geprobeerd de collectebus voor de doodzieke Nathaniël uit Medemblik te stelen. Dit tweejarige jongetje heeft neuroblastoom kinderkanker, wat de onverlaten niet weerhield hem te bestelen.

Het incident gebeurde in supermarkt Deen in Purmerend. Het bestaat. Neem het van ons aan. Daar hebben wat hinderlijke exponenten van het menselijk specimen geprobeerd de collectebus voor het knulletje te jatten.

Op dit moment krijgt Nathaniël een chemokuur in Nederland, maar zoals de zaken er nu voorstaan gaat de
vervolgbehandeling in Amerika plaatsvinden. De kosten van deze behandeling zijn niet misselijk, honderdduizend euro.

Inzameling

Heel Purmerend komt nu in touw door geld in te zamelen om –  het doodzieke jongetje waar we van hopen dat hij nog een heel leven voor zich heeft – te helpen. Behalve dan het zinloze tweespan, die tragische verzameling lichaamsdelen die er met de collectebus vandoor wilden gaan.

Rennen

“Een collega van de inpandige bloemenwinkel zag gelukkig dat de twee vrouwen de bus meenamen. Ze is er toen direct achteraan gegaan. Na een korte achtervolging van een paar honderd meter heeft ze de vrouwen aangesproken en hen gevraagd de bus terug te geven. Dat deden ze, maar daarna zetten ze het op een rennen,” aldus een woordvoerster.

Mocht u de daders zelf tegenkomen in de buurt van Purmerend, probeer u dan niet moe noch lens te slaan op hen. Beter belt u de politie en doneert wat voor Nathaniël.

Foto: de bestolen kleine jongen