Haagse grabbelton

Ton Elias boos op Heel Holland Bakt

20-03-2015 15:09

Met update – Belangrijk bericht op het ANP vrijdagmiddag: VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias vindt dat een wervingsspotje van omroep MAX , waarin leden worden geworven met een gratis boek van Heel Holland bakt-fenomeen Menno, in strijd met de wet is. Hij heeft de kwestie vrijdag bij staatssecretaris Sander Dekker van Media aan de kaak gesteld. “Ik wil dat Hilversum zich nu eens aan de wet gaat houden”, verzucht Elias. Het is niet om de MAX of directeur Jan Slagter te pesten, benadrukt hij.

Update 17.47 – Max-baas Slagter: Elias is ons aan het pesten

Elias en MAX-baas Jan Slagter troffen elkaar vrijdagmiddag op Twitter:

De Mediawet zegt dat omroepverenigingen geen leden mogen werven met ‘op geld waardeerbare voordelen’. ‘Bakken met Menno’ kost 24,95, terwijl het lidmaatschap van MAX volgens Elias 7,50 kost. “Zo kun je het boek dus voor een koopje krijgen, als je maar een tijdje lid wordt van MAX.” Ontduiking van de regels, oordeelt Elias.

Bakwonder Menno de Koning werd vorig jaar winnaar van het populaire tv-toernooi Heel Holland bakt.

Het spotje in kwestie:

https://youtu.be/A1iraAHvVBQ

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.