ThePostOnline

Blendle Weekoverzicht: De taxioorlog, K3’s Josje en Ard van der Steur

21-03-2015 20:44

Dit zijn de must reads uit de dode bomen van afgelopen week.

Profiel nieuwe minister van Veiligheid en Justitie

NRC Handelsblad: De nieuwe minister is flamboyant, origineel en attent
Hij zat bij de Leidse studentenvereniging Minerva, ontmoette Mark Rutte begin jaren negentig op discussieavondjes en de latere premier liep stage bij zijn vader. Dat Ard van der Steur uiteindelijk minister zou worden, verbaast je helemaal niets na het lezen van dit profiel.

PvdA verliest Provinciale Statenverkiezingen

De Standaard: 13 september 2012: de fatale keuze van Diederik Samsom
Aan het eind van de zomer van 2012 was Diederik Samsom de redder van de PvdA. Maar het was snel afgelopen. Binnen 24 uur besloot hij met de VVD in zee te gaan en gaf hij alles weg. Zijn kiezers hebben hem dat nooit vergeven. En het had heel anders gekund.

Twee Nederlandse soldaten komen om in Mali

de Volkskrant: Vechten in de woestijn tegen een onduidelijke vijand
Het ongeluk met de Apache-helikopter die twee collega’s het leven kostten heeft er diep ingehakt bij de Nederlandse militairen in Mali. De VN-missie is sowieso mentaal zwaar. Een stevige reportage over de strijd zonder duidelijke tegenstander: “Soms rijden we meer dan een uur door het rulle zand zonder ook maar één Malinees, een Toeareg of andere burger, tegen te komen.”

Interview topvrouw Studio 100

De Tijd: ‘K3 kan gerust nog 15 jaar mee’
Ook groot nieuws deze week: het stoppen van K3 in haar huidige vorm. De Tijd sprak met Studio 100-topvrouw Anja van Mensel over het succes van de groep. En is K3 kapotgegaan door de hoge eisen van Josje? “Kom, denken jullie echt dat we het ons kunnen veroorloven om te werken met wurgcontracten?”

Achtergrond van de week

De Groene Amsterdammer: Zo verloopt de geraffineerde uitbuiting in de Nederlandse seksindustrie
Het echtpaar Gyuszi en Margit R. stroopt al jaren dorpjes in Oost-Europa af om mooie meisjes uit zwakke milieus te ronselen. Brigitta B. wordt een mooie plek in een Hollandse etalage beloofd. Het blijkt geen winkelbaan, maar een plaats op de Wallen waar ze veertig klanten per etmaal afwerkt. En dat is nog lang het ergste niet. Een onthutsende blik achter de ramen.

Opvallend

nrc.next: En zo beken je per ongeluk drie moorden
De Amerikaanse multimiljonair Robert Durst werd afgelopen week opgepakt. Zijn bekentenis werd op een bijzondere manier verkregen: na de opnames van een HBO-documentaire vergat hij dat zijn microfoon nog aanstond. En toen hij even naar de wc ging, mompelde hij: “Natuurlijk vermoordde ik ze allemaal.”

Reconstructie

Quote: De ongelofelijke val van een succesvol advocatenkantoor
Miljoenendeals sloten ze bij Brada in Amsterdam-Zuid, constant joegen ze op de grote klanten. En geld stroomde binnen. Maar net zo hard weer naar buiten. Altijd vijfsterrenhotels, business classvluchten en rekeningen van tienduizenden euro’s. Een hele fijne reconstructie hoe de advocaten van Brada elkaar het faillissement insleurden.

Amsterdamse taxi-oorlog

Het Parool: Aniel is Uberpoprijder. En nu zitten de taxichauffeurs achter hem aan. Hij staat op de lijst. Ze hebben zijn kenteken, zijn type auto, en laatst maakte een taxichauffeur zelfs een foto van hem. Ze schoppen tegen zijn auto, rijden hem klem. De taxi-oorlog is begonnen, maar Aniel zal niet stoppen. “Laat ze maar proberen mij aan te vallen, want ik laat me niet zomaar slaan.”

Veel gelezen

New Scientist: Moet je vlees nou laten staan of is het toch best gezond?
Ooit was een stukje vlees onderdeel van een gezonde maaltijd, maar de laatste tijd wordt het steeds in verband gebracht met obesitas, hartziekten en kanker. Maar is het eten van vlees nu echt zo ongezond als beweerd wordt? Recent onderzoek vertelt een genuanceerder verhaal.

En ook nog dit:

VIVA: Zo beslis je zelf op wie je verliefd wordt
Twee maanden geleden publiceerde The New York Times een artikel dat binnen mum van tijd door duizenden mensen gedeeld werd. De strekking: uit onderzoek blijkt dat liefde maakbaar is. In andere woorden: je kunt ervoor kiezen op iemand verliefd te worden. Klinkt leuk, maar hoe werkt dat? VIVA zoekt het uit.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle