Regio

Inbrekers steeds vaker verkleed als politie

26-03-2015 09:37

Het edele ambacht van het dievengilde, enige creativiteit kun je ze niet ontzeggen. De zwarte kledij wordt tegenwoordig verruild voor de outfit van een agent. Een nepagent.

Overvallen door nepagent

Tientallen mensen zijn het afgelopen halfjaar overvallen door nepagenten. Ze kletsen zich huizen binnen en nemen met geweld geld of sieraden mee. Het Algemeen Dagblad ging op onderzoek uit en concludeerde dat deze truc ‘zeer regelmatig’ wordt gebruikt.

Zo ook in Breda. Daar werd een gezin in februari compleet overrompeld toen er een arrestatieteam van de politie binnenviel. “Liggen! Liggen! Politie!”, werd er geroepen. De vijf gewapende mannen droegen donkere kleding, bivakmutsen en kogelvrije vesten met in witte letters ‘politie’.

Gewapende overvallers

Het bleek in werkelijkheid een bende gewapende overvallers met een behoorlijk creatieve geest. Enkele minuten later reden ze hard weg in een auto met zwaailicht. Het aantal aangiften tegen nepagenten komt echter veelal uit de hoek van meer kwetsbare mensen uit de samenleving. Met name ouderen zijn vaak het slachtoffer.