Media & TV

Halina Reijn: ‘PowNews heeft alles wat ik haat in Nederland’

03-04-2015 12:25

Actrice Halina Reijn, regelmatig tafeldame bij DWDD, is niet de allergrootste fan van het verzameld werk van Rutger en zijn vrienden. In de Mikro Gids: “Dat hele PowNews heeft alles wat ik haat aan Nederland, het is lomp, heel erg kwetsend, brutaal op een verschrikkelijke manier, gewoon in alle opzichten niet gepast. Ik schaam me diep voor mijn eigen cultuur als ik daarnaar kijk.”

Matthijs van Nieuwkerk

Het is niet echt een verrassing dat Reijn daarentegen een groot liefhebber is van het volledige oeuvre van presentator Matthijs van Nieuwkerk. “Ik heb een diepe bewondering voor Matthijs van Nieuwkerk. Ik zie hem in DWDD natuurlijk van heel dichtbij. Die gast is zo goed, zo gepassioneerd, zo geestig. Hij laat mensen in hun waarde, maar is kritisch waar nodig(…) Hij is in alle opzichten geniaal.”

Het zou opvallend zijn als haar lievelingsprogramma iets met fietsen over een smalle richel of karaoke op een winderig provincieplein te maken zou hebben. Maar nee: “DWDD heeft een vorm gevonden om onderwerpen als opera, kunst en wetenschap toegankelijk te maken. Dat vind ik heel knap. Om die reden ben ik graag te gast. Ik wil het programma steunen.”