Vijf mensen gered uit brandend pand Amsterdam

03-04-2015 08:18

In een appartement aan de Amstel tegenover Carré heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Vijf mensen zijn met een zogeheten redkorf uit verschillende woningen gehaald, schrijft AT5. Meerdere mensen ademden rook in.

De brand ontstond op de tweede etage. Hier woont een vrouw die zelfstandig het pand kon verlaten. Zij is vervolgens door de politie aangehouden.

De overige bewoners konden door de enorme rookontwikkeling hun woningen niet meer via het trappenhuis uit en moesten  worden gered door de brandweer. Onder hen bevond zich ook een vrouw met een vogelkooitje met twee parkieten.

Alle bewoners zijn opgevangen in de kantine van een politiebureau op de Prinsengracht. Verschillende bewoners hadden rook ingeademd en moesten worden nagekeken door ambulancepersoneel.

De schade aan de woning waar de brand ontstond is enorm. De woon- en slaapkamer brandden volledig uit, het appartement is onbewoonbaar verklaard. Aangrenzende woningen hebben rook- en waterschade opgelopen.

Rond 03:30 uur was de brandweer klaar met blussen en opruimen.